The existing Weissenstein school complex will be expanded with a new school building and a dual gymnasium. The schoolhouse becomes a "living space school" - with school rooms, kindergarten and auditorium. All areas can be operated individually or jointly and share in a central interior, the two-storey school hall. The two floors are connected by a freestanding multifunctional staircase furniture. Thanks to the coordinated fire protection concept, the school hall can be used and furnished completely for educational purposes, thus offering the opportunity to include the architectural concept in the lessons. The gymnasium is integrated into the entire sports complex thanks to its precise topographical positioning. A representative entrance with a two-storey foyer connects the level of the halls with the level of the additional bleachers at the level of the outdoor sports facilities. 

 

client: Einwohnergemeinde Würenlingen

location: Würenlingen